Тази година стартира с повече от полезни и изненадващи инициативи от страна на италианския екип на световно известното списание Vogue. Само преди месец станахме свидетели как изданието в една от най-колоритните страни в Европа, а именно Италия, се отказва от заснемането на фотосесии за своя първи брой в името на околоната среда.

Към днешна дата вече е факт и февруарският брой на впечатляващото списание, на което корицата е не по-малко специална. За нея позира италианският модел Витория Черети на фона на венецианското пристанище, държейки в ръце каменна табела с надпис "ЗАЩИТЕТЕ ВЕНЕЦИЯ''. Всеки, които има желание да дари средства чрез международна банкова сметка, може да направи това, за да се съхрани и опази великолепния италиянски град Венеция.

Самият главен редактор на списание Vogue Italia Емануеле Фаренети коментира изключително точно и ясно взетото рещение по повод тази прекрасна инициатива:

Решихме да посветим най-важния елемент от списанието, неговата корица, на този международен апел. Вярваме, че е правилно международният фокус, след наводненията във Венеция, да се насочи не само към така необходимата защита на художествената и архитектурна ценност на града, но и към самите граждани, които понесоха значителни щети по домовете и бизнесите си.

Определено можем да кажем, че вече сме нащрек и очакваме следващата приятна изненада от страна на невероятния екип на Vogue Italia, които не спира с изненадите още от самото начало на 2020 г.

49 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.