Вероятно всички в романтичните си представи са на самотен остров с любимия човек. Е хайде сега да видим колко от нас биха поискали действително подобно нещо, ако получат такава възможност?! Малко са наистина желаещите, нали?! С хора се живее трудно, но без хора – още повече!

Милионер на самотен остров

Представяме ви 76-годишния някогашен богаташ Дейвид Глашийн, който през 1997 г. решава, че светската суета му е дошла в повече и се мести да живее на австралийския остров Restoration. Земята всъщност е част от национален парк, 1/3 от който е даден на бившия милионер под наем.

С какво се е занимавал преди изолацията?

Преди доброволно да се „заточи“ на острова Глашийн дълги години работи като борсов брокер. Успява да натрупа солидно състояние, но неочаквано губи спечелените милиони. Тогава решава да се спаси от „тежестта на съвременния живот“ и избира за свой нов дом отдалечения остров, на който компания му прави единствено неговото куче Поли.

Доскорошният богаташ се озовава на самотния остров само с три ризи, два чифта къси панталони и бански. Взима си и няколко книги, още фенер, буркан с люти чушки, четка и паста за зъби. И макар в началото привикването към новите условия да е истинско предизвикателство, към днешна дата той няма никакви проблеми. И трябва да признаем, че доста добре се е устроил.

Къде живее съвременният Робинзон?

Мъжът ремонтира малка постройка, останала от Втората световна война, и се настанява в нея. Има и лодка, с която няколко пъти в годината ходи до континенталната част на Австралия, откъдето пазарува неща от първа необходимост. И преди да сте решили, че съвсем се е отказал от благата на съвременността, ще ви кажем, че си произвежда електричество от слънчевата енергия и така си осигурява достъп до интернет.

С какво се храни?

Нали не очаквате, че може да преживява само с напазаруваните провизии няколко пъти в годината?! Затова се грижи за градина с плодове и зеленчуци. Най-често се храни с банани и кокосови орехи, които растат на острова. Освен това рибата често присъства в менюто му, както и още раци и стриди, които „отговарят“ за необходимото количество протеини. Освен това създава специална система за производство на бира.

6 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.