На всички ни се иска да живеем така, както желаем, само че обикновено голяма част от дните ни преминават в опит да угодим на околните. Спрете да го правите и поставете себе си и собствените си разбирания за живота на първо място. Само така в края на дните си ще бъдете истински удовлетворение, па макар и да сте допуснали куп грешки по пътя.

За какво съжаляват най-често хората на прага на смъртта?

Отговор дава авторката Брони Уеър, която години наред се грижи за хора на прага на смъртта. Какви са най-често срещаните им съжаления тя описва в книгата The Top Five Redrets of the Dying. И отговорът е, че не са имали куража да живеят верни на себе си, а са се опитвали да угаждат на другите. Именно затова обикновено някои наши мечти остават неосъществени.

Как да си осигурим щастливи старини?

  • Не пропускайте никоя възможност! Направете го за себе си, защото вашите мечти са ваша отговорност – не очаквайте друг да мисли за тях! Подредете приоритетите си, сега е идеалният момент за това. Помислете дали не пропускате някои важни неща, докато преследвате успехи в кариерата. Щастието в крайна сметка не е банкова сметка, а нещо много по-ценно от спечелените пари.
  • Спрете да се притеснявате от чувствата си и не ги крийте – може би точно от това се нуждаят и другите около вас. Да, знаем, че това често е начин да избегнете конфликтите, но се замислете – по-важно ли ви е да се харесате на другите или да останете верни на себе си.
  • Намирайте време за близките и приятелите си. Често ежедневието така ни увлича, че влизаме в някакъв задъхан ритъм, в който сме подвластни на личните и професионални задължения. Така забравяме за ценните приятелства, които в много случаи могат да бъдат „спасителен пристан”.
  • Позволете си на бъдете щастливи! А решението е да осъзнаете, че щастието е въпрос на избор. Навикът и рутината ни карат да се страхуваме от промяната, а това, на свой ред, ни кара да се самозалъгваме, че сме доволни от живота. Дълбоко вътре в себе си знаем истината. Ще се задоволите ли с компромисни полувинчати неща?!
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.