Вървиш по плажа и небрежно мяташ пръчка на красивото си куче. То ти я връща по команда и играта продължава. Каква идилия само! Космите в кафето и разходките в дъжда са задължителни елементи, за които малко хора мислят. Ако не си готов да се посветиш на четириногото като на член от семейството, по-добре не се захващай.

Все пак искаш да се грижиш за нещо живо, различно от половинката или детето?! Има перфектни домашни любимци за хора без опит. Те не изискват цялото внимание на света, което е в плюс, но все пак имат нужда от грижи, за да се чувстват добре.

Кои са тези животни?

Такива са костенурките и декоративните рибки. Рибките са красиви и успокояващи. Имат нужда от подходящ аквариум, помпа, нагревател и светлина. Може да не се хранят до седмица, което значи, че ще изкарате почивката си без притеснения за тях. Костенурките са другите тихи и предпочитани любимци. Може да ги взимате в ръка и да им давате любимото лакомство.

По-екстравагантните от вас могат да подредят красив терариум, в който да отглеждат леопардов гекон (гущер). Тези малки дракони са изключително спокойни и позволяват да се хващат.

Да преминем към малките косматковци. Може да не са кучета и котки, но декоративните гризачи имат своя чар. Започваме от най-малките – хамстерите. Те са меки и щури. Изискват минимум условия като клетка, вода и храна. Играчките са за забавление и ваше, и на гризача.

Зайчетата са невероятни сладури. Търсят внимание и обичат да изучават терена вкъщи. Не трябва да се оставят без надзор, защото кабелите им действат като магнит. Тези пухчовци нямат нужда от разходка навън и са компактни.

Морското свинче е другата алтернатива. То е една идея по-социално и ще търси вниманието ви. Подлежи на основна дресировка, ако спечелите доверието му. За разлика от хамстера и заека, свинчето издава специфични звуци, когато е гладно или се радва. Напомня на аларма на автомобил. Много са лакоми и винаги са гладни.

Всяко животно идва със съответната грижа, независимо от размера и вида си. Колко време сте готови да отделяте на любимеца си? Това е първото, което трябва да решите преди да доведете вкъщи новото попълнение.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.