От незапомнени времена жените използват парфюм. Какви ли не аромати са се появявали през тези стотици години. Но не всяка дама знае как правилно да съхранява и използва ароматните агенти.

Атрактивно шишенце парфюм е красива декорация за всяка баня. Но условията за съхранение там са изключително неподходящи за любимия ви аромат. Причината се крие в силното изпаряване, което се случва след вземане на душ. Капчиците влага влияят негативно на аромата на парфюма.

Представяме на вашето внимание няколко съвета, благодарение на които правилно ще съхранявате и използвате парфюми, така че да се запази приятният им аромат за дълго време.

Разтриване на ставите на китката

Една от най-често срещаните грешки при нанасянето на парфюм върху китката ви е триенето ръка в ръка. В резултат, освен втриването на парфюма в кожата, тя се загрява. След това кожните клетки естествено произвеждат ензим, който влияе на аромата, намалявайки неговата устойчивост.

Парфюмът ще издържи по-дълго на кожата, ако не правите излишни движения в продължение на няколко минути след нанасянето, така че парфюмът да има възможността да попие напълно в кожата.

Съхранение на парфюми

Парфюмите са много чувствителни към промените в околната среда. Това важи особено за температурните промени, така че да ги държите в банята, както и в близост до отоплителни радиатори или на перваза на прозореца, не е най-добрият избор.

Промяната в температурата, която се случва по различни причини, води до активиране на химични реакции вътре в парфюма, така че той губи ароматните си свойства по-бързо. Можете да удължите живота на парфюма си, ако го съхранявате в оригиналната опаковка при стайна температура.

Как да изберем точното количество?

Парфюмът, който не планирате да използвате всеки ден, трябва да се купува в малки опаковки. Причината е проста - проникването на кислород в полупразно шишенце. Той разгражда молекулите на парфюма, като по този начин променя миризмата му.

Разбира се, парфюмът, използван всеки ден, си струва да се купува в по-голяма опаковка, защото няма да отиде на вятъра. Но тези, които използвате за специални случаи, ще издържат по-дълго, ако се държат във възможно най-малка бутилка.

Парфюмът не обича сухата кожа

Ако искате парфюмът да остане върху тялото ви възможно най-дълго, важно е как го нанасяте. Предвид факта, че той издържа много по-малко на суха кожа, нанесете лосион без аромат на китката или врата си, преди да си сложите парфюм. Също така, не покривайте зоните, върху които е пръскан ароматният агент, с дрехи.

Трябва обаче не важи за летните месеци, когато поради горещината и повишеното изпотяване не се препоръчва да нанасяте парфюм директно върху кожата. При високи температури е най-добре да напръскате парфюма върху косата или дрехите, за да се гарантира, че ароматът ще трае възможно най-дълго и да се избегне дразнене на кожата.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.