Тази година всички се питаме дали ще можем да ходим на море или поне на басейн, предвид неотминаващата ситуация с COVID-19. Има обаче решение как да се предпазим на плажа и то идва от група японци, които изобретили нещо доста актуално. Става въпрос за специални маски за водата, които да ни помогнат да се насладим на лятото максимално, предаде РИА Новости.

Ситуацията у нас

От 1 юни мерките значително бяха облекчени, само че хората все още се страхуват. Според властите при достатъчнотно количество хлор във водата рискът от заразяване е изключително малък, но изглежда това не успокоява хората.

Проблем обаче има с учителите по плуване, които се налага да коригират позицията и по този начин създават предпоставка за зараза. Затова новите маски биха могли да помогнат в този случай.

Решение от центъра на Токио

Е, Токио е малко далече, но това не означава, че подобни идеи няма да се разпространят бързо. Новият вид маска е създаден от малка японска компания и от прозрачен материал. Покрива долната част на лицето и не се плъзга във водата. Дизайнът е иновативен и позволява да се плува. Първоначално всички маски са правени ръчно, а цената за комплект от 10 броя е около 260 долара. Засега обаче от компанията не съобщават дали планират масова световна продажба на патента си.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.