Всеки има спомен от детството, който свързва с Коледа. Моят е ароматен, този на изпечени корички от портокал и ябълка. Дядо белеше плодовете и оставяше корите им върху капака на горящата печка. Стаята се изпълваше с божествено ухание. След този ритуал всички се нареждахме около дядо, той ни подаваше парче плод  и започваше да ни разказва приказки. Бяхме омагьосани от думите му и аромата около нас.

Сега нямам печка на дърва, но пък имам достъп до етеричните масла, които са страхотен начин да получа онзи вълшебен аромат. Използват се от векове и имат хиляди приложения и ползи за тялото и духа. За Коледно настроение  подходящи са есенция от портокал, канела, бор, евкалипт и тамян.

Ароматът на тамян и портокал/мандарина се комбинират отлично. Те дават усещане за хармония и облекчават стреса. Въздухът, наситен с тях, ви помага да се отпуснете и да се насладите на момента. Портокалът създава много празнично настроение.

Ако ви допада идеята за дом, изпълнен с мирис на прясно изпечени сладки, но не искате да прекарате деня зад печката, канелата е вашият помощник. Вземете една арома лампа и капнете няколко капки есенция. Моментално ще завладее сетивата ви.

Да знаете, че приливът  на енергия се дължи на едно от магичните ѝ свойства. Този аромат е мощен енергиен стимулатор. Освен че прави въздуха вълшебен и "вкусен", ще усетите сила и радостно настроение, ще се отворят чакрите ви. Освен това всеки гост на дома ви ще бъде весел и усмихнат.

Наситен аромат на влажен мъх и борови дървета. Чист въздух, който вдишваме дълбоко, сякаш дишаме за последно. Лека снежна пелена е покрила връхчетата на дърветата. Приказно е. Такава обстановка големият град обаче не предлага. Реалността е друга. Мирише на всичко друго, но не и на свежест.

Въздухът е кофти и пелената не е от сняг, а от смог. За да изпълните дома си с приказно свежия въздух използвайте борова и евкалиптова есенция. В комбинация тези две етерични масла ще освежат тялото и ума ви. Въздухът в помещението ще се усеща лек и свеж. Освен да ароматизират качествено, тези две масла имат силно терапевтични свойства. Прекрасни са при бронхит и настинки.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.