Само още няколко дни остават до китайската Нова година. На 25 януари 2020 г. свършва „царуването” на Земната Свиня, за да отстъпи място на Металния плъх. Този зодиакален знак ще властва над живота ни чак до 11 февруари 2021 г.

Каква година ни е подготвил Металният плъх?

Важното е да планираме внимателно бъдещето си, за да постигнем чувството на сигурност и спокойствие. Затова трябва да сме наблюдателни и да забелязваме дори и най-малките детайли, именно в тях се крие същността на най-ценните неща. Предстои година, в която трябва да се действа, да се работи здраво, за да получим двойна реколта на следващата година.

Щастливите символи на Плъха:

  • Цвят: синьо, зелено, златно
  • Числа: 2,3
  • Цвете: водна лилия
  • Посока: запад

Плъхът като зодиакален знак

Това е първата зодия в китайския календар. Според легендата император Джейд издал заповед, според която редът на животните в хороскопа трябва да се определи според реда им на пристигане на негово пиршество. И понеже плъхът успял да подмами Бивола да го занесе до царските порти на гърба си и точно преди да влязат, той скочил пред него и го изпреварил.

Плъхът се свързва с утрото и раждането на новия ден. Китайците възприемат това животно като предзнаменование за просперитет и благополучие.

32 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.