Световноизвестният български футболист Христо Стоичков в момента е на другия край на света – в САЩ. Оттам той дава своите съвети за това как да се справим с пандемията от коронавируса. Неговата тайна е похапването на чесън и лук и пиенето на топла вода, сподели Камата пред Mundo Deportivo.

"Много се пазя. Ям много чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя от този вирус. Тук съм със семейството си - с Мариана, моята съпруга, с тъщата ми, която е на 80 години и трябва много да внимаваме с нея, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не можем да рискуваме. Тази болест се предава много лесно", обясни той.

Мерки срещу коронавируса в Маями

Стоичков разказва още, че мерките в Маями все повече се затягат. Училищата са празни, а също и така популярните им плажове.

" Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам. Здрав съм, но внимавам много, за да не засегна тези, които най-много обичам.

В Испания трябва да сте внимателни. Знам, че броят на заразените и починалите расте, а болниците са претоварени. Този коронавирус ни дава много ясна картина за света", казва още Стоичков.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.