Според проучвания на психолози от Харвард, средата ни е определяща за успеха ни в живота до 95%. Няма как да сме заобиколени от негативни хора и да очакваме да имаме позитивен живот. Истината е, че докато някои хора ни вдъхновяват да се развиваме, други ни дърпат назад. Това са трите типа негативни хора, които трябва да игнорираме.

1. Кралицата на драмата

Всички имаме приятели, които редовно ни забъркват в мелодрамите си. Те винаги се обаждат с някакъв супер важен проблем, който да разнищваме до безкрайност. И после идват още много нови проблеми докато не осъзнаем , че за тези хора има проблем за всяко решение. Те се нуждаят от внимание и съчувствие и използват спешните си нужди, за да ни контролират. Интересното при тях е, че когато решим да ги помолим за помощ или да споделим нещо, те изчезват. 

За жалост, ние няма как да променим хората, но можем да променим поведението си. Поставете граници, не си позволявайте да бъдете нечий телефон 112. Избягвайте да ги питате как се чувстват, защото това това им дава сцената от която се нуждаят, за да хленчат.

2. Този, който винаги казва НЕ

Обикновено след общуване с подобни хора желанието ни за живот рязко спада. Те намират начини да омаловажат всичките ни идеи, да убият разговора и мечтите ни. Още по-лошо е, когато подобни хора ви саботират опитите да си създадете нови здравословни навици. За тях всичко е или безсмислено, или невъзможно. Такива хора имат навика да натрапват мнението си и до такава степен може да им повярвате, че да забравите кои сте и на какво сте способни.

Когато това се случи, учтиво им припомнете, че сте търсили мнение, а само споделяте плановете си. Не спорете с тях, има по-важни неща, за които да хабите енергия. 

Манипулаторът

Всичко, което този човек казва и прави, е за собствена облага. Неговите нужди са приоритет, а хората са вещи , които служат по пътя му към успеха. В никакъв случай не приемайте това поведение за нормално. Манипулаторите използват слабостите ви, за да ви уязват.Понякога се опитват да внедрят фалшиво чувство за вина. Не винете себе си, а си припомнете че в момента ви манипулират. Когато поискат нещо от вас им кажете, че ви трябва време да помислите . Ако не е достатъчно, се дистанцирайте от тях. 

Това, че игнорираме някого, не значи че го мразим. Просто освобождаваме място за повече позитивизъм в живота си.

203 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.