Мислим си, че имаме време

Много често отлагаме мечтите си за утре, а утре никога не идва. Искаме пари, нова кола, къща, но не осъзнаваме, че времето е единственото, което няма как да си върнем. 

Ако искаме промяна, трябва да дадем най-доброто от себе си

Ако искаме да постигнем нещо и да променим живота си, няма да стане ако си седим вкъщи и чакаме. Например, необходими са 90 дни, за да си създадем нов здравословен навик. И трябва непрестанно да се стараем да не се върнем към старите си нездравословни навици. Ако искаме да напреднем в нещо, трябва да поемем инициативата и да се отдадем на 100 %. 

С оплакване няма да променим нищо

Средностатистическият човек прекарва твърде много време оплаквайки се. Може би е добър начин да изпуснем парата, но мрънкането няма да разреши проблемите ни. 

Съжаление за пропуснати възможности

Съжалението е много популярна тема в психологията и са правени проучвания за какво съжаляват хората най-много. Едно от най-интересните открития е, че младите и възрастните хора съжаляват за много различни неща. Младите се срамуват от грешките, които са правили, докато възрастните съжаляват, че не са поели повече рискове. След 20 или 30 години може да погледнем назад и да съжалим, че не сме правили повече неща. Правете грешки, след години ще се гордеете със себе си. 

Изберете това, което обичате вместо парите

На много хора животите се въртят около заплатата. Но след време осъзнават, че дори високата заплата не е достатъчна, за да са щастливи. Изберете нещо, което кара кръвта ви да кипи и ви кара да се чувствате полезни. 

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.