Легендарният баскетболист Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер на 41-годишна възраст. Още осем души, сред които и една от дъщерите му - Джиджи, също загубиха живота си.

В памет на един от най-великите спортисти в историята публикуваме най-добрите негови цитати:

- По какво си приличаме с Джордан? Той е плешив, а аз имам модерна прическа. Той е на 50, аз на 32 г. Позволете ми да бъда себе си.

- Това, което хората виждат на корта, не съм аз. Това е другата страна на Коби, неговото тъмно начало, което не умее и не обича да губи. В живота съм съвсем друг човек.

- Като малък от нищо не се страхувах – височини, тъмни стаи, зли кучета. Бях доста самоуверен. Можеше да ме спре само баба, която взимаше една стара обувка и ме подгонваше.

- На 18 г. ми позвъни Майкъл Джексън, с когото говорихме повече от час. Той заяви, че хората не са много любезни с мен, защото аз се отличавам от останалите. Възможно е да звучи странно, но е истина. Майкъл Джексън наистина беше моят духовен наставник.

- Лошо е, че сега на мода са много дългите шорти. Защото всички знаят, че бог ми е подарил най-сексапилните крака в света. Те са дяволски привлекателни.

- В онзи мач с „Торонто“ не бях на себе си. На почивката четях някаква счетоводна книга. После на корта след всяко попадение ми идваше да изкрещя: „Кой още не е правил секс с мен?“ А на трибуните беше баба ми – тогава за пръв и последен път тя присъства на мач на НБА. Не зная как стана, но отбелязах 81 точки!

- Веднъж снимахме рекламен клип, когато ми казаха, че с мен искал да говори Брус. „Кой Брус?“ – учудих се аз. „Брус Уилис“. „Какво, по дяволите, иска? “ – не се стърпях. Искаше с мен да се снима в трейлъра „Черната мамба“.

– Аз говоря няколко езика, затова умея с лекота да скривам емоциите си от съдиите. На сочни сръбски псувни ме научиха Радманович и Вуячич, а на френски – Рони Тюриа. Френските думи звучат особено красиво. Отивам и казвам с усмивка: „Как сте бе, шибани идиоти?“, а съдиите се хилят в отговор.

– Когато се срещнахме с президента, Фил привлече цялото внимание върху себе си. Постоянно разказваше на Обама разни истории за „Чикаго“. Той бе любимият тим на президента, затова Джексън стана героят на деня. До ден днешен не мога да му простя.

- Единственото нещо, от което се страхувам, са пчелите. Не харесвам пчели. Алергичен съм.

- Имам самосъмнение. Имам моменти на несигурност. Страхувам се от провала. Има вечери, в които пристигам в залата и си казвам: ‘Боли ме гърбът, болят ме краката, болят ме колената. Не съм достатъчно добър. Просто искам да си почивам.’ Всички имаме самосъмнения. Човек не трябва да ги отрича, но и не трябва да капитулира пред тях. Просто ги приемаш.

- Най-важното нещо е да се опитам да вдъхновя хората, така че да се справят страхотно, независимо с какво се занимават.

- Не искам да съм следващия Майкъл Джордан, искам да съм само Коби Брайънт.

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.