Няма да коментираме политическата и икономическата ситуация у нас, напоследък целият свят се поразтърси. И все пак едва ли някой ще възрази, че у нас обстановката не е най-блаприятната за семейното битие. За щастие, това не може да ни спре да създаваме поколение... Но въпросът е къде по света би било най-добре да го сторим.

Ново проучване

В изследването под внимание са взети няколко фактора и това са безопасност, щастие, цена, здраве, образование и време. Вероятно и сами можете да си отговорите ние къде в списъка се намираме, но ние ще ви кажем. Ясно е, че нямаме място сред първите, но не сме и сред последните според специалистите. Заемаме 31 позиция, което не е никак зле всъщност. Най-добрите страни за създаване на семейство са Исландия, Норвегия, Швеция, Финландия и Люксембург. На дъното на списъка са САЩ и Мексико.

И какво излиза накрая?! Мечтаната Америка изобщо не е за предпочитане, ако искате да имате семейство и то да живее спокойно и щастливо.

Топ 5 на най-безопасните държави

Това са Исландия, Нова Зеландия, Дания, Словения и Нидерландия, а на обратния полюс са Мексико, САЩ, Турция, Израел и Гърция. Индексът проследява броя убийства във всяка страна, училищните престрелки, нивото на сигурност и спазването на човешките права.

Топ 5 на най-щастливите държави

По критерия "щастие" челните места са за Дания, Люксембург, Исландия, Швеция и Германия, а последните - за Корея, Чили, Япония, Унгария и Мексико. В тази категория се отчитат броя на самоубийства, нивото на свобода, което жителите на дадена държава имат, нивото на дискриминация и средния семеен приход.

Топ 5 на най-евтините държави

Може и да ви се стори странно, но на първите места са Швеция, Люксембург, Норвегия, Исландия и Дания, докато най-скъпи са САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Чили и Южна Корея. Този индекс разглежда няколко държавни бюджета, включително за образование, здравеопазване и грижа за децата, заедно с месечните разходи за живеене.

Топ 5 на най-здравите държави

В най-добро здраве е населението на Финландия, Исландия, Новрегия, Швеция и Австралия, докато тези с най-много проблеми в това отношение са България, Мексико, Румъния, Турция и Чили. За да бъде направена подредбата, експертите проследили смъртността, нивото на замърсяване и средната продължителност на живот.

Топ 5 на най-образованите държави

Първенец по образование е Словения, следвана от Нидерландия, Австралия, Южна Корея и Финландия. Негативният списък включва Мексико, Израел, Люксембург, Чили и Словакия. За тази подредба са отчетени справянето на учениците с различни науки, средната грамотност и средната посещаемост на учебни заведения.

Топ 5 на заетите държави

Показателят "време" отчита отработените човекочасове за година, платени майчинство, бащинство, болнични и отпуски. В топ 5 са Люксембург, Норвегия, Австрия, Финладния и Германия, а на дъното са САЩ, Мексико, Ирландия, Великобритания и Чили.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.