Често „простосмъртния“ народ коментира колко отегчени от ежедневието и възможностите си са всички богаташи и в много случаи наистина са прави. Едно от доказателствата е шантавата идея на 48-годишният милиардер Илън Мъск и неговата половинка – 32-годишната канадска певица Граймс, да кръстят сина си X Ӕ A-12. Интересно как биха се обръщали към момчето двамата родители?!

Какво казва законът?

Оказва се обаче, че най-вероятно ексцентричната двойка няма да успее да реализира идеята си. В щата Калифорния, където двамата живеят, няма как да бъде прието подобно име. Ето защо:

„За име може да използвате 26-те букви в английския език, но не и цифри, включително римски, знак за ударение, умлаути или емотикони. Позволено е да се използва апостроф за имена от тима О‘Connor”, обясни адвокат Дейвид Глас пред списание People.

Така излиза, че според закона името X Ӕ A-12 би трябвало да бъде отхвърлено. Преди няколко години властите в Калифорния се опитали да разрешат използването на допълнителни знаци в имената, но нововъведението така и не бе прокарано.

„Твърде много компютри трябва да бъдат сменени с нови, за да се работи безпроблемно с новите символи в имената“, добавя още юристът.

А ето и „вратичка“ в правилата

Ако трябва да сме съвсем коректни, в Калифорния подобни въпроси не са уредени със закон, а са записани в наръчник. Така чисто технически не би било незаконно новороденото да носи това име. Това е шестото дете за милиардера и първо за неговата най-нова любима. Предстои да видим развръзката около щурото им хрумване.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.