"Жените винаги са обичали обувките. Ако прическата и обувките ви не са на ниво, вие не се чувствате добре. И обратно - ако тези две неща са ОК, всичко върви добре", казва холивудската Хали Бери.

Всеизвестна е страстта на дамите към обувките и по-точно към тези с високи токчета. В избора си на удобна и красива обувка една жена може да прекара часове наред в магазина, измервайки и подбирайки правилно модела, без дори да е сигурно дали изобщо ще вземе някой чифт, който ще добави към личната си колекция. 

Поради тази причина фокусът днес ще падне върху отделните фактори и елементи, които правят обувката на ток освен красива и много удобна. Хубаво е да не забравяме, че неудобните обувки могат сериозно да навредят на правилната стойка и да уврдеят ходилата и краката като цяло.

                                        
  • Различните модели обувки са подходящи за различно време на деня

Всяка сутрин преди още да сме излезнали от вкъщи внимателно трябва да се преценят и изберат обувките. Трябва добре да се обмисли какви ще са задълженията ни през деня и къде ще се налага да ходим. Съобразявайки се внимателно с всичките тези критерии, избираме и най-подходящите ни обувки именно за този ден от седмицата.

  • Когато си купуваме обувки, внимателно избираме колко висок да е токът им

Височината трябва да бъде съобразена и с повода, заради който ще се купят обувките. Токчетата от 3-5 см. са перфектни за всекидневието. Токчетата до 7 см. са препоръчителни за офиса, където е избран и определен официален дрескод. Обувките с ток между 12-13 см. са подходящи за официални събития или излизания с приятели.

                                           
  • Удобната подметка е задължителна

Именно най-долната част на една обувка е най-важна и определяща за нейното удобство. Колкото по-малки и ниски са подметките, толкова по-голяма е напрежението в свода и умората на крака е по-голяма.

  • Закупуване

Задължително преди да се стигне до този финален етап на закупуване, обувките трябва да бъдат премерени и избрани внимателно, така че да отговарят на всичките ни изисквания.

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.