Редица диетолози съветват сутрин да пием по една чаша топла вода, още преди да сме закусили. За чудото вода говори и учителят Петър Дънов, който препоръчвал същото като лек срещу много болести.

Без да ставаме скучни, ще вметнем, че водата се състои от водород и кислород. Когато човек пие вода, водородът се усвоява от сърцето и там се трансформира в топлина. Кислородът, на свой ред, се отправя към мозъка и в главата се трансформира в светлина.

При какви здравословни проблеми помага водата?

  • Безсъние

Водата е най-добрият помощник в борбата с безсънието, само че трябва да е с температура не по-висока от 40 градуса. И в случая не говорим за вода за пиене, а за вана няколко часа преди лягане, като продължителността на къпането трябва да е поне 25 минути, за да няма негативна реакция в областта на сърцето.

  • Главоболие

Добрата хидратация на организма понижава симптомите на главоболие и мигрена. Достатъчни са около 7 чаши вода на ден и качеството на живот значително ще се подобри.

  • Атеросклероза

Проявява се обикновено при възрастните, когато кръвоносните съдове губят своята еластичност. Горещата вода обаче има способността да подмладява вътрешните органи.

  • Грип

Когато човек е болен от грип, непременно трябва да пие всяка сутрин, обед и вечер по 3 чаши гореща вода. Причината за това е да се поти обилни и по този начин организмът му да се справи с вируса.

Тагове
33 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.