Вече сме говорили по въпроса, че мъжете и жени определено мислят по различен начин. Това е и причината доста често да не могат да се разберат и да влизат в противоречия. И макар че все още има горделиви господа, за които лидерската позиция във всяка една ситуация е признак на мъжественост, трябва да признаем, че все по-често мъжете предпочитат да отстъпват водещата роля. И така дамите поемат контрола в един мъжки свят, непрекъснато доказвайки, че са способни, умни и упорити, а с това и значително по-малко нежни и женствени.

Но защо мъжете пускат „кокала“ на водачеството?

Най-простият отговор е, че така им изнася. По-дейните и амбициозни да докажат уменията си във всичко жени показват на мъжете, че няма нужда да полагат каквито и да е усилия – просто те ще свършат всичко вместо тях. По този начин ще им докажат, че могат напълно спокойно да се справят с всички предизвикателства без чужда помощ. Това пък е доста изгодно за представителите на силния пол, защото няма да им се налага да се занимават с дейности, с които не искат.

Не е ли това удар по мъжествеността?

Ами, да, ако господата са толкова чувствителни на тема мъжество. Но в случай че не им пука особено за хорското мнение – все пак живеем в моден свят, подобно положение е доста удобно. Така няма да им се налага да избират между това дали да отидат да поритат футбол с приятели, или да сложат закачалката, за която любимата им говори от месеци наред… Една еманципирана жена вероятно ще може и сама да се справи, което е супер, защото на господата ще си спестят измислянето на поредното глупаво оправдание за пред момчетата.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.