Ако сте сред почитателите на сладките изкушения, особено на шоколада, вероятно ще ви бъде интересно да разберете, че има правилен начин за похапването им. Затова ви представяме най-често допусканите грешки при консумацията на какаовия „грях”, събрани от Daily Star и специалиста Сара Хартнет.
Грешки и съвети за правилно хапване на шоколад
Най-пристрастените към страхотния вкус на шоколада обикновено го изяждат за секунди. Вместо това трябва да го оставяме да се разтопи върху езика ни, за да усетим истинския му вкус, а и да удължим удоволствието. Освен това не е зле да подушим блокчетата преди да ги поставим върху езика си.
„Шоколадът е мултисензорно преживяване, а ароматът му съставлява 80 процента от вкуса. Помирисването подготвя сетивата ни за лакомството и изпълва устата ни със слюнка.
Гледайки го, виждайки блясъка му, когато е добре темпериран, подушвайки го, вслушвайки се в звука на отчупващото се парченце - всичко това ни помага максимално да се насладим на шоколада “, обяснява експертката.

Поп-фолк певицата Цветина смени стила


Съвети за идеална фигура от професионалист

3 зодии, които са най-умели във флирта

