Понякога изглежда, сякаш целите ни са далечни и непостижими. Чашата винаги е наполовина празна и причината е, че постоянно се сравняваме с тези, които имат повече от нас. Всъщност се справяме много по-добре отколкото си мислим.

Имате покрив над главата си 

За жалост, много хора нямат дом. В България има около 1500 бездомни души, а по света 1 милиард души нямат нормални условия за живот. Независимо колко е малък домът ви и кое е за ремонт, вие имате сигурността, която 1 милиард души нямат. 

Имате работа

Това е едно от нещата, които приемаме за даденост. Независимо колко часа работите и за каква заплата, вие си осигуравяте покрив над главата, храна и дрехи на гърба си.

Здрави сте

В тези времена се сещаме, че няма нищо по-важно и красиво от здравето. Грижете се за себе си!

Влюбвали сте се

Това, което ни отличава като вид, е че искаме да обичаме и да бъдем обичани. Да се влюбиш истински е привилегия. И какво ако после сърцето ни е било разбито? 

Имате семейство

Може би понякога ни влудяват, но те са хората, които най-много ни обичат. Семействата се подкрепят именно в трудните времена и знаем, че винаги ще са до нас.

Имате близки приятели

Ако имате поне един човек на когото можете да се доверите и да споделяте, значи сте късметлии. Добрите приятели правят тежките времена по-леки, а хубавите времена още по-хубави. Покажете им, че ги оценявате. 

Имали сте възможност да пътувате

Много хора никога не са напускали страната си. Ако сте били на различни места, сте видели много повече от голяма част от хората. 

220 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.