Ако си мислите, че под определението за скандална жена се нареждат Мадона, Майли Сайръс, а от родните звезди Гери-Никол, Дара, или някоя от изпълнителките на поп-фолк, значи никога не сте чували за тези 10 жени, които са живели много преди ерата на високите технологии и интернет.

Въпреки това тези представителки на нежния пол са оставили ярка следа в историята, а много мъже дори не биха се осмелили да направят и половината от нещата, които тези дами са извършили.

И така кои са те?! 

Бети Пейдж

 

Бети е американски пин-ъп модел от 50-те години на миналия век. Тя остава в историята именни с това прозвище - „кралицата на пин-ъп“. Освен че е един от първите модели за списание Playboy (и в същото време мис януари 1955 г.), Бети Пейдж е известна и със склонността си към садомазохизъм. По онова време тя предизвика буря от възмущение в обществеността. Бети е първият модел, който позира в стила на БДСМ, освен това се смята, че тя е предтеча на сексуалната революция на 60-те години.

Бони Паркър

 

Бони и любовникът ѝ Клайд формират една от най-сензационните престъпни двойки в САЩ. Те действали по време на Голямата депресия в Америка. Може би самата Бони не е стреляла по хората по време на грабежите, но благодарение на снимки с пистолет в ръка и пура в устата, тя предизвика истинска вълна от възмущение сред хората. Тогава това е било просто немислимо поведение за жена. Да не говорим за факта, че Бони и партньорът ѝ не били официално женени, а за хората в онези дни това е било допълнителна причина за клюки.

Сидони Габриел Колет

 

Известна като само Колет, тя е френска писателка от първата половина на ХХ век. Колет има много любовници през живота си - както мъже, така и жени, включително Матилда де Морни, с която заедно участват в шоуто в Мулен Руж. Представленията им се прекратени след като страстно се целуват на сцената. По-късно сред многобройните ѝ любовници е и осиновеният ѝ син Бретран дьо Жунел, който по времето на романса им е едва 16-годишен, докато тя е на над 40.

Клеопатра

 

Легендарната последна владетелка на Египет е известна със своята сила, привлекателност и жестокост. Клеопатра е знаела как да постигне това, което иска чрез интимни отношения. За да стане любовница на Цезар, тя е отведена в покоите му, увита в персийски килим, като скъп подарък. По-късно тя става любовница и на Марк Антоний, тъй като само той разполагал с пари за издръжка на армията.

Докато парите му се стопили и войните не спрели, Клеопатра направила всичко възможно, за да спаси себе си и децата си. Подготвяйки се за неизбежната среща с врага, тя се опитала да открие каква отрова носи най-бързата смърт, за да я използва срещу врагове си. Тя провеждала експерименти със затворници. В крайна сметка когато врагът бил пред портите ѝ Клеопатра убива децата си и се самоубива.

Уолис Симпсън

 

Уолис Симпсън е американка, която става съпруга на уиндзорския херцог, бившия крал на Великобритания Едуард VIII. Това е третият ѝ брак и когато току-що започна връзка с Едуард VIII, предизвика огромен скандал. Наследникът на трона не трябва да се жени за жител на друга държава, който дори два пъти се е развеждал. Но хората са още по-шокирани, когато Едуард VIII се отказа от трона на Великобритания, за да се ожени за Уолис. По-късно, когато започна войната, тя е заподозряна, че помага на нацистите. 

Джоана Хифърнан

 

Ирландката Джоана е модел и муза за много творци от XIX век. За онова време връзката ѝ без брак с американския художник Джеймс Уистлър е била повод за клюки и негодувания. Истинският шок обаче идва, когато тя започва да позира гола за приятел на Джеймс, френския художник Густав Курбе. Смята се също, че Джоана е служила като модел за изключително скандалната картина на „Произходът на света“ на Курбет („L’Origine du monde“), която и днес предизвиква много противоречиви мнения.

Луиза Касати

 

Луиза Касати е смятана за муза и покровителка на изобразителното изкуство в Италия. Тя вдъхновявала писатели, художници, модни дизайнери и режисьори. Тя ходела с гепарди на каишка, докато носела кожено палто, точно върху голото си тяло. Носела змия като колие. Участвала в луди партита с голи сервитьори, покрити със златен прах. През живота на Луиза са рисувани повече от 130 нейни портрета, тя вдъхновява Жан Кокто, Джак Керуак и Пабло Пикасо. Тя често казвала за себе си: „Искам да стана живо произведение на изкуството“ - и несъмнено постигна своето.

Лейди Годайва

 

Годайва е графиня от 11 век, която стана известна след разходката си гола по градските улици. Според легендата, лейди Годайва съчувствала на обикновените хора, потисната от прекомерните данъци, които съпругът ѝ налагал върху тях. Веднъж, когато бил пиян на парти, той казал, че може да намали данъците, но само ако тя се разходи гола из града. Бил сигурен, че съвестта и срамът никога няма да й позволят да направи това. Тя обаче го направила. Единственото, което можело да я прикрие по време на разходката ѝ, била дългата ѝ коса. Според легендата жителите на града били трогнати от всеотдайността на Годайва и в уречения ден те седели вкъщи със затворени капаци, за да не смущават графинята.

Евълин Несбит

 

Евълин Несбит е актриса и модел за художници и фотографи. Тя била много привлекателна жена, но останала в паметта на хората не като красавица, а като съучастник на убиец. Тя започнала афера с 47-годишния Стендър Уайт, когато била само на 16 години. И тя се омъжила за друг, за Хари Той, наркоман, предразположен към насилие. Веднъж изпаднал от чувство за ревност, Хари убил Станфорд - прострелял го три пъти в лицето. Случаят с това убийство бил разследван дълго и скандалното е, че той бил гледан гледан два пъти. Евълин Несбит променила няколко пъти показанията си и в резултат Хари бил обявен за невменяем по време на убийството и останал безнаказан.

Мери I

 

Кралица на Англия и Ирландия, която управлявала от юли 1553 г. до момента на нейната смърт през 1558 г. Отдадена на католическата вяра, кралица Мария I силно не харесвала присъствието на протестанти в своята страна. През петте години на управлението ѝ са убити показно стотици протестанти. Не случайно получава прозвището - Кървавата Мери.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.