Разпространението на опасния коронавирус тотално обърка ежедневието ни и затвори в домовете ни. И понеже вече почти всичко се случва онлайн, така ще отбележим и международната кампания „Часът на Земята”. Как?! С международна петиция, която призовава за спешни действия за опазване на планетата.

Повече за платформата

„Платформата дава възможност на всеки да направи и своето лично обещание към планетата, както и да го сподели в социалните мрежи, предизвиквайки своите приятели да се присъединят. Резултатите от петицията ще бъдат представени по време на ключови глобални конференции през 2020 г. Още идеи как да отбележите "Часът на Земята" от вкъщи можете да намерите на wwf.bg/planet.“, обясни Константин Христов от Световния фонд за дивата природа пред БНР.

И понеже по традиция на този ден изгасваме светлините между 20:30 о 21:30 часа, световната организация WWF ни призовава да го направим отново. Вече 13 години това е символ на инициативата в над 180 държави.

Известни личности зад каузата

Зад каузата за бъдеще в хармония с природата застават Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, Hayes & Y, Йордан Марков, RDMK и котаракът Румен.

Какво е "Часът на Земята"?

По традиция милиони хора от целия свят отбелязват „Часът на Земята” в последната събота на месец март. Кампанията поставя фокус върху опазената природа – нашият основен съюзник срещу климатичната криза. За първи път се организира през 2007 г. в Сидни, Австралия, след което става традиция. В първото издание се включват 2.2 милиона души, а година по-късно участниците вече са 50 милиона от 370 града в повече от 35 страни по света. През 2009 г. се присъединяват над 1 милиард души в близо 4500 града от 88 държави.

На наша територия "Часът на Земята" обръща внимание на грижата за горите, които имат ключова роля в овладяване на промените в климата.

„Часът на Земята 2020 стартира като дарителска инициатива в помощ на грижата за горите и цели да привлече подкрепата на широката общественост и бизнеса. Мащабната и скоростна промяна, от която планетата ни се нуждае е възможна само ако всички ние работим заедно за бъдеще, в което да живеем в хармония с природата.“, коментира Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България.

32 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.