Общуването с различни хора понякога може да е истинско предизвикателство. Всеки от нас си има своите странности, навици и предпочитания, но за да успеем на оцелеем в този свят или поне ежедневието ни да преминава с възможно най-малко напрежение, се изисква адаптивност.

И все пак има недостатъци, които определено дразнят много. Ето кои са те според руско проучване на най-неприятните качества у колегите.

Защо колегите ви мразят?

  • Заради лицемерие;
  • Клюкарстване;
  • Неуважително отношение към работата на другите.

Лидерът в тази антикласация безспорно е лицемерието с 40% от гласовете на анкетираните. Създаването на интриги отстъпва с 6% и заема втората позиция, а третата с 33% е за пренебрежението към свършеното от останалите. Не по-малко дразнещи са непрофесионализмът (32%), както и безотговорността (23%).

Малко по-поносими сред недостатъците се оказват конфликтността с 20%, мързелът с 15% и тесногръдието с 13%. 9 на сто от анкетираните пък не понасят дребнавото отношение, 7 на сто - лошите маниери, а 5 на сто - лошите навици.

Въпреки показателните резултати, не бързайте да правите крайни заключения. Все пак се намират и хора, които работят добре в екип. Положението обаче е като в интимните връзки - необходими са компромиси и от двете страни.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.