Някога искали ли сте да разберете как са се обличали жените през миналия век?! Да, нека тогава се върнем 100 години назад в модата.

През 1910 г., подобно на самото десетилетие, модата може да бъде разделена на два периода: преди войната и по време на войната. Първата световна война оказа дълбоко влияние върху обществото и културата като цяло и модата не била изключение. Въпреки че промените в женската мода, които се проявяват през 20-те години, често се приписват на промени поради Първата световна война, много от популярните стилове на 20-те години всъщност се развиват от стилове, популярни преди войната и още в началото на десетилетието.

Популярни цветове и огромни или малки фигурни щампи, носени за ежедневни дрехи, като бялото, черното, нюансите на сивото или кафявото са най-често срещани. Вечер багрите са по-ярки и по-разнообразни. Поарет и Фортуни са известни със своите понякога диво живи нюанси.

woman shoes

Небрежното спортно облекло е въведено през 20-те години. В допълнение към бански костюми, тенис униформи и екипировка за голф, жените носят прости, удобни поли, моряшки блузи и шапки с големи периферии.

woman shoes

30-те години на миналия век модата е забравена заради икономическия смут на Голямата депресия. Често бъркани с 20-те или 40-те години на миналия век, модата на 30-те наистина не може да се сбърка. Няма модно десетилетие от 20 век, което да олицетворява женствеността и мъжествеността като дрехите от 30-те години. Тоалетите се характеризират с елегантността на Холивуд, комбинирана с обувки за танци или ежедневни спортни дрехи с винтидж блясък.

woman fashion

40-те години се определят от изчистен и тънък силует с малко военно усещане. Якетата, блузите, пуловерите и полите са къси и плътно прилепнали. Модерни са късите панталони, които не са напълно прилепнали. 

woman f

Блузата е модерна през 50-те години на миналия век, носена с поли или панталони. Много от блузите са без ръкави или с много къси ръкави. Популярни са дългите поли или рокли, които често се носят с къси якета. Под "къси" се има предвид до кръста, защото преди това са модерни дългите палта.

woman f

За да се обличате като през 60-те, можете да опитате да носите модно облекло. Изберете дрехи с ярки цветове и смели геометрични фигури. Ризи, мини-ризи и рокли с копчета са добри опции. Копчетата са изключително популярни.

woman fashion

За повечето жени носенето на памучни или полиестерни плетени панталони с висока талия и разширени в долната част е истински модерно през 70-те. Предпочитан цвят за панталоните са всички ярки цветове, в комбинация с туника отгоре, блуза с копче или плътна плетена риза - хит в ежедневната мода. Прости и удобни, панталоните доминират през по-голямата част от 70-те години както за деня, така и за вечерни събития.

woman shoes

80-те години са десетилетието на смелия стил, цветовете и силуетите - включително косата. Част от тенденциите са скъсани чорапогащници и подплънки на рамената, както и кожените дрехи.

woman shoes

Най-често срещаният външен вид от 90-те при жените са изрязаните потници, черните кожени якета с подплънки на раменете и цветни или бродирани дънки с чорапи, които излизат небрежно от кецовете.

woman shoes

 

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.