Кралица Елизабет Втора е пътувала навсякъде по света, срещала се е с много интересни хора, получавала е всякакви екзотични подаръци. И все пак има някои обикновени неща, които никога не е правила. Ето някои от тях.

  • Никога не е гласувала

Кралските особи имат право да гласуват, но според протокола на Бъкингамския дворец Кралицата трябва да остане неутрална и да не показва политически пристрастрия. Синът ѝ принц Чарлс, както и неговите синове, също никога не са гласували. 

  • Никога не е ходила на училище

Кралицата е образована жена, но никога не е ходила в истинско училище. Тя и сестра ѝ принцеса Маргарет са били обучавани от най-добрите частни учители. За потготовката си за трона е учела дори право и история на конституцията.

  • Никога не е ходила на шофьорски изпит

Всички шофьорски книжки на острова се издават в името на Кралицата, т.е. тя може да кара без да ѝ се налага да има книжка. Като принцеса е имала шофьори, които я водят навсякъде. Всъщност тя се научава да кара по времето на Втората световна война, когато става шофьор на бус за бърза помощ. Но дори и за тази работа не ѝ се е налагало да държи шофьорски изпит.

  • Никога не е ходила на среща

Кралица Елизабет Втора среща своя съпруг принц Филип по време на сватба. Тогава тя е само на 13, а той - на 18. Започват да се срещат през лятото на 1939 г. и обявяват годежа си през 1947 г. Повече от 70 години по-късно те все още са щастливо омъжени. Дори като тийнейджърка Кралицата не е ходила по срещи, защото вече е била срещнала своя принц. 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.