Може и да сте против естетичната хирургия и да държите на естествената красота, но силиконовите импланти не са съвсем за пренебрегване. Няма да коментираме ползите за подобряването на визията на жените – това е въпрос на вкус. Само че колкото и странно да звучи, силиконът може да бъде и животоспасяващ, пише Франс прес.

Имплантите, които спасяват живот

Благодарение на гръдните си импланти жена, по която било стреляно от близо в гърдите, се разминава на косъм със смъртта. Страховитата случка се разиграла, докато дамата се разхождала на улица в Торонто през 2018 г. След като жената отива в болница, лекарите я оперират, за да извадят куршума, а заедно с него и имплантите. При направената рентгенова снимка се оказало, че куршумът е преминал през левия имплант и после през десния.

„Преценявайки в клинична среда траекторията на куршума и рентгеновите снимки, единственото обяснение за отклоняването му е свързано с левия гръден имплант. Той покрива сърцето, част от гръдния кош и следователно по всяка вероятност е спасил живота на жената. Имплантът е причината за промяната на траекторията на куршума”, обясняват лекарите.

2 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.