Истината е, че ако се страхувате от летене, където и да седнете притеснението ще си остане. Според някои твърдения седалките над крилото на самолета са най-добрият избор. Проучванията обаче твърдят, че най-сигурно при случай на катастрофа е в задната част на самолета. Всъщност тази теория е подкрепена не от едно, а от няколко изследвания, отбелязва британското издание The Telegraph.

Проверка

Продуцентите на документалния филм „Катастрофата“ правят специален тест, за да докажат тази теория. На Boeing 727 поставят камери, сензори и манекени за тестване при счупване на „кости“. След това самолетът умишлено катастрофира в пустинята Соноран в Мексико. След удара в земята предната част на небесното возило и първите 11 реда седалки, които обикновено са за пътници от първа класа, бизнес класа или премиум икономичен клас, са напълно откъснати.

Това означава, че никой от пътниците в този сектор не би оцелял. В същото време 78 на сто от останалите пътници биха имали шанс. Най-голям шанс имат тези, които седят в най-задната част на самолета.

2 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.