Eдинственият и сигурен начин да не ви хване махмурлук е да не пиете. Ако този вариант не е много приемлив, все пак има и няколко малки трика, с които да ограничите щетите.

Първото и най-важното е да се нахраните. Избягвайте млечните храни и наблегнете на месото или картофите. Изберете нещо мазно, което ще ви засити за дълго време. Колкото по-мазна храна изберете, толкова по-добре. Храната забавя пътя на алкохола до мозъка ви. Другият вариант е да вземете таблетка витамин В3 или В комплекс.

Второто важно нещо е да подберете правилно твърдото "гориво". Коктейлите изглеждат примамливо, но ако се омайвате с тях цяла нощ, сутринта ви ще е кошмарна. Сладките питиета, както и пенливите вина, запазете само за наздравиците. Пийнете една глътка и ги оставете. Изберете нещо бистро с лед - водка, бяло вино, ракия, джин - имате избор.

Подходящо мезе за случая са ядките. Изберете кашу, лешници и шамфъстък. Безалкохолно също избирайте с по-малко захар. Сладките разредители ще допринесат за по-силно главоболие на следващия ден. Избягвайте ги. След като вечерта е приключила следват финалните стъпки, за да имате по-лека и свежа сутрин.

Преди да си легнете  изпийте чаша вода и таблетка активен въглен. Ще си помогнете, ако си я сложите близо до леглото предварително. Въгленът е известен антидот, който абсорбира повечето органични токсини, които вече сте вкарали в тялото.

Дори и да сте много жадни, задоволете се с 1 чаша вода. Не прекалявайте макар в момента да ви се иска да изпиете цяла река. В този момент тя може да влоши състоянието ви, тъй като ще помогне за премахването на повече хранителни вещества и електролити от вече изчерпаното ви тяло. Сънят ви също ще бъде прекъснат от необходимостта да облекчите  пикочния  си мехур.

Може да замените водата със спортна напитка.

Най-важните 3 неща са да не се обезводнявате, да не пиете на гладно и да избирате чисти напитки!

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.