Търсите нова работа, но искате да сте сигурни, че този път ще изберете най-доброто предложение? Може би ключът към постигане на това е да се съсредоточите върху бъдещия си шеф, а не толкова върху това, което предлага. Ако изберете най-подходящия работодател, можете да сте сигурни, че работата ще е песен. И дори да имате професионални спорове понякога, то те ще бъдат с цел постигане на по-добри резултати.

Как обаче да разпознаем идеалния шеф?

За да се справите с тази сериозна задача, трябва да си отговорите на няколко въпроса. Като за начало е добре да си изясните какво точно търсите от новата си работа - среда, позиция, натовареност, и отделете време да направите проучване колко време би ви отнело да постигнете желаната позиция. След това помислете по въпроса с какъв човек бихте се сработили, което е пряко свързано с начина ви на работа - искате креативна свобода или точни инструкции.

Интервюто за работа е моментът, в който не само бъдещият работодател да опознае вас, но и обратното. Добрите отговори създават добро впечатлени, но задавайки въпроси, ще покажете, че не ви е все едно в каква среда ще попаднете. Затова задайте всички важни въпроси, които ще ви помогнат да си изясните дали това е вашето място. 

Няколко въпроса, които не трябва да пропускате?

  • Как точно ще протича работното ми ежедневие?
  • Как се случва работата в екипа?
  • Ако имам успех на позицията, какво би се случило в компанията заради мен в следващите няколко месеца?

Получавайки отговори ще можете да разберете доколко шефът е въвлечен в работата. Няма по-подходящ начин за това от директното питане. Ако получите предложение, отделете време да го обмислите внимателно. Срещнете се с потенциалните си колеги, поровете се из социалните мрежи, за да опознаете виртуално останалите. Чак след това можете да вземете информирано решение.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.