Обичате ли чесън?! Дори и да не си падате много по него, все пак има някои ястия, които не могат без малко чесън. И ако обикновено избягвате подобни манджи заради факта, че после ще понамирисвате на чесън, ето как да се справите с този проблем.

Как да се спасим от лошия дъх след чесън?

Тайната е не да спрете да ядете чесън, защото той е изключително полезен. Просто трябва да го комбинирате с варено мляко, за да избегнете неприятния дъх, съветва турската диетоложка Шебнем Йълдъръм, съобщи РИА „Новости”.

Защо е полезен чесънът?

  • Предпазва от появата на рак на млечните жлези;
  • Понижава нивото на кръвната захар;
  • Неутрализира последствията от хранително отравяне;
  • Нормализира атрериалното налягане;
  • Жените, които редовно консумират чесън и лук, по-рядко са засегнати от артрит на тазобедрената става.
36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.