Музиката се счита за един от триумфите на човешкото творчество, но дали самата музика помага на човека да твори?!

Доктор Лесюк казва: „Може би носенето на слушалки не е толкова разсейващо, както някои компании смятат. 

И в действителност това е така. Защо вместо да се ядосвате на колегите си, които постоянно говорят, не пуснете любимата си песен?!

Изследванията на д-р Лесюк се фокусират върху това как музиката влияе върху работата на работното място. В едно проучване, включващо специалисти по информационни технологии, тя открива, че тези, които слушат музика, изпълняват задачите си по-бързо и измислят по-добри идеи, от онези, които не носят слушалки. Причината е, че музиката подобрява нашето настроение.

И така стигаме до извода, че ако не можете да избягате от шума на работното място, то тогава чифт слушалки в комбинация с любимите ви песни, може да бъде добра алтернатива.

Но какво да правим, ако трябва да бъдем по-концентрирани?

Изследванията показват, че 48% от участници, които работят в офис, твърдят че говоренето е звукът, който ги разконцентрира най-много. Опитът да направите някоя задача, свързана с езика като писане или четене, докато слушате музика, би представлявал разговор. Разговор, в който друг човек ви говори и едновременно свири на китара. Ето защо трябва да спрете музиката за малко, докато изпълнявате задачи с подобен характер. 

Но ще ви издам една малка тайна. Не е съвсем нужно да го правите! Просто използвайте този трик - слушайте само песни, които са ви много познати. Причината този съвет да дава резултат е, че новата музика е изненадваща и тъй като не знаете какво да очаквате, сте склонни да слушате по-внимателно. Докато вашите любими песни, които знаете наизуст, не го изискват.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.