Депресията е едно особено състояние, което изисква усилия, за да бъде преодоляно. В общия случай става въпрос за чувство меланхолия, тъга и отчаяние и може да трае от няколко часа до няколко дни, при по-тежки случаи дори и месеци. Подобни състояния значително могат да се повлияят от книгите, които избираме. Само че ако си мислите, че мотивиращите и психологическите издания са правилният избор, ще ви изненадаме. Изобщо няма да помогнат, категорични са специалистите.

Как да се справим с депресията?

Решението е класическата литература, тъй като тя провокира работата на мозъка и подобрява качеството на живот.  Помага още за освобождаване на емоциите и въображението и хората започват да се чувстват много по-щастливи.

Защо книгите за мотивация нямат успех?

Причината според специалистите е, че при тях четенето става базов навик. Освен това не стимулира въображението и не успява да разсее мозъка от тъжните мисли.

Съвети

Хората, страдащи от депресия, хронични заболявания и деменция, да не четата книги от рода „помогни си сам”. Вместо това идеален вариант са произведенията на Лев Толстой, Джейн Остин, Чарлз Дикенс, пише британското издание Daily Mail.

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.