Депресията е едно особено състояние, което изисква усилия, за да бъде преодоляно. В общия случай става въпрос за чувство меланхолия, тъга и отчаяние и може да трае от няколко часа до няколко дни, при по-тежки случаи дори и месеци. Подобни състояния значително могат да се повлияят от книгите, които избираме. Само че ако си мислите, че мотивиращите и психологическите издания са правилният избор, ще ви изненадаме. Изобщо няма да помогнат, категорични са специалистите.

Как да се справим с депресията?

Решението е класическата литература, тъй като тя провокира работата на мозъка и подобрява качеството на живот.  Помага още за освобождаване на емоциите и въображението и хората започват да се чувстват много по-щастливи.

Защо книгите за мотивация нямат успех?

Причината според специалистите е, че при тях четенето става базов навик. Освен това не стимулира въображението и не успява да разсее мозъка от тъжните мисли.

Съвети

Хората, страдащи от депресия, хронични заболявания и деменция, да не четата книги от рода „помогни си сам”. Вместо това идеален вариант са произведенията на Лев Толстой, Джейн Остин, Чарлз Дикенс, пише британското издание Daily Mail.

Напиши коментар