След смъртта на близък, снимката е нещото, което ни напомня за него и дарява мили спомени. Затова изобщо не е странно, че я пазим.

Но експертите по езотериката твърдят, че подобни фотографии трябва да бъдат съхранени по специални правила, за да се избегне въздействието на мъртвата енергия върху живите хора.

Снимката на починалия по някакъв начин е свързана със света на мъртвите. Трябва да знаете няколко правила как правилно да съхранявате снимки на хора, пренесли се в отвъдното.

В никакъв случай не окачвайте фотографии на мъртвите из къщата и не ги гледайте често, тъй като това отнема енергия от живия човек и го лишава от защита, което от своя страна води до влошаване на психическото, емоционалното и физическото здраве.

Особено опасни са снимките от погребение. В някои райони е обичайно да се правят снимки от гробището, но това е много лоша традиция: такива снимки няма да позволят на жив човек да забрави за трагедията и да се успокои. Ето защо, ако имате такива – отървете се от тях.

Съхранявайте снимките на починалите отделно от снимките на живите. Най-добре е фотографиите на покойниците да се държат в черна чанта или папка. Ако на изображението има и живи, и мъртви, тогава е по-добре да изрежете снимката, за да отделите отрицателната енергия.

Няма проблем, ако снимките са в албума и от време на време ги разглеждате. Основното нещо е да не се увличате: твърде честото гледане ще доведе до влошаване на емоционалното състояние.

Има и друг съвет, че е добре да отворите папка със снимки на починалия само в дните на възпоменанието.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.