Почитателите на мъркащите домашни любимци със сигурност знаят, че котките много обичат да се трият с глава в стопаните си. Правят същото и с мебелите и стените в дома и това си има обяснение. Според експертите причината е в това, че търсят внимание и нежност. По този начин животните показва колко са привързани към хората и дома.

Подобно нещо се забелязва и при лъвовете и тигрите. Така се определят отношенията в по-голяма общност. В същото време обаче това поведение издава и самоувереност и откритост. И още нещо, така котетата „маркират” своята територия. След като вече сте белязани, те очакват близост и внимание, обясняват специалистите.

А знаете ли защо котките спят върху вас?

Всъщност спят на всевъзможно места, но едно от най-любимите им е стопанинът. А причината за това е, че обичат да лежат върху неща, които им принадлежат. Т.е. по този начин показват, че владеят територията. В повечето случаи мъркащите любимци търсят топло място за сън, тъй като телесната им температура пада под равнището, което трябва да бъде (38-39 градуса при писаните). Освен това обичат да спят на повдигнато място заради ловния си инстинкт. Това им позволява да държат под контрол всичко около себе си, дори и по време на дрямка.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.