От древни времена хората придават голямо значение на рождения ден, приписват му магическо значение. Не е чудно, че много знаци са свързани с него. И ако ги следвате, можете да управлявате събитията от бъдещето, да спечелите успех и да внесете щастие и успех в живота.

Но кои са най-популярните вярвания и вие спазвате ли ги?

Какво трябва да направите на рождения си ден

  • Всеки знае поличбата, че как празнувате новата година, така я ѝ прекарайте. Но се оказва, че това вярване важи и за рождения ден. Именно в този ден вашата лична карма е маркирана за следващата година.
  • Събуждайки се на рождения си ден, настройте се с добро настроение - така ще станете възможно да сте най-отворени за положителната енергия, която висшите сили ви изпращат.
  • Конфликтът, унинието, агресията са неприемливи. Отрицателните емоции ще блокират потока на чиста енергия и вие ще станете особено уязвими към черните магии и енергийните вампири. Мислете само за доброто, игнорирайте проблемите. Това, което проектирате на рождения ден, ще дойде към вас.
  • Ако сте вярващ, отправете молби към Бога. Те със сигурност ще бъдат чути и изпълнени от Него. 
  • Предварително си вземете нови дрехи и бельо за празненството. Дори и да не събирате гости, обличайте се рано и празнувайте символично поне! Не носете стари добре износени неща - ще изплашите късмета. Поставете пари в джоба на тоалета си (ако няма джобове, сложете ги в подгъва), така ще привличате богатство през цялата година. И не сменяйте дрехите до края на тържеството, дори и да се изцапате!

Какво не може да направите на рожден ден

  • Не можете да отпразнувате рожден ден предварително - смята се, че това съкращава живота ви.
  • Не вземайте назаем в деня преди рождения си ден и на самия празник (дори не искайте сол от съсед, камо ли пари!). В противен случай финансовите проблеми, неприятности, и конфликти на работното място ще ви преследват през цялата година.
  • Не давайте милостиня и подарявайте нищо на рожден ден - ще раздадете късметът и просперитетът си за идната година.
  • Ако е възможно, въздържайте се от общуване с негативни хора - съществува голям риск да прехвърлят отрицателната енергия върху вас. Ако това не може да се избегне, сложете в джоба си сребърен предмет (какъвто и да е) - това ще засили енергийното ви поле, което е устойчиво на болести и проблеми.
  • Хората, които поканите на рождения си ден, също оказват влияние върху идната ви година.
  • На празника ви не трябва да присъства на 9, 13, 18, 51, 21, 13, 99 или 100 гости. Смята се, че такава бройка ще доведе до неприятности за рожденика.
  • Същото се отнася и за броя на свещичките на празничната трапеза и тортата. Ако възрастта ви съвпада с едно от горните числа, можете да излезете от ситуацията, като купите свещички под формата на номера или можете да не използвате свещички.
  • На рождения ден бариерата между човек и духовния свят се изтънява, и той става особено податлива и на добро, и на лошо. Затова не бива да каните хора, с които нямате твърде топли отношения и онези, в чиито намерения се съмнявате.
  • Ако някой счупи чиниите на рождения му ден, трябва да каже: „За късмет!“. Можете да изхвърлите фрагментите само на следващия ден - за да не извадите късмет от къщата. Същото се отнася и за изхвърлянето на боклука - по-добре е да го отложите до следващата сутрин.

Какво не може да се подари за рожден ден

Подаръците също играят магическа роля в съдбата на рождения ден. Следователно знаците по отношение на тях също са важни.

  • Пребройте броя на цветята в букета. Трябва да са нечетен брой! В противен случай махнете едно цвете.
  • Нежелателно е да се дават галантерийни изделия и керамични прибори (портфейли, ръкавици, вази и др.) - те са символ на проблеми с работата и финансите. В краен случай, за да "неутрализирате" такива подаръци, трябва да поставите монета в тях. Това може да го направи както от дарителя, така и от рожденика.
  • Нож като подарък - конфликти в семейството. Същото се отнася за всякакви пробивни и режещи предмети (игли, ножици, саби и др.). Не ги подарявайте! И ако сами ги получавате като подарък за рожден ден, по-добре е да ги откупите със символични пари.
  • Перлите за рожден ден символизират сълзи, така че не подарявайте предметите, инкрустирани с перли. По същата причина не давайте носни кърпички. Ако все пак получите такъв подарък, той трябва да се напръска със светена вода преди употреба.
  • Огледалото е коридор между два свята, истински и отвъдния свят. Тъй като енергийното ни поле е много възприемчиво на рождения ден, огледалото, получено като подарък, може да играе фатална роля за съдбата на рожденика. Можете да го разгледате само на следващия ден!
  • Не приемайте подаръци от хора, за чиито намерения не сте сигурни - може да получите „изненада“ под формата на уроки или магия. Ако няма начин да откажете, вземете подарък, като кажете на себе си: „Взимам само това, което виждам, и оставям невидимото за теб“. И мислено се прекръстете. И ако все още се съмнявате в намеренията на дарителя, тогава се отървете от подаръка.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook! 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.