Освен че качва по-голямата част от световните пътища и улици в интернет, само за да ни помогне да се ориентираме навреме, Google Maps също така събра много ужасяващи и забавни неща по пътищата. Супер камерата ни позволи да видим един мъж, който пада назад по стълби в Ню Джърси, мотоциклет, който се блъска в автомобил в Русия, както и секретна военна база в Невада.

Коя е най-провокативната находка на Google Maps? 

Намира се на улица в работнически квартал на Кливланд, Охайо. Някога на "Авеню 2208 Сиймур" бе домът на Ариел Кастро. Въпреки че има същото име като Малката русалка, неговата история определено не е като тези на Дисни. Всъщност този демоничен мъж държал в къщата си в продължение на повече от десетилетие три жени - Аманда Бери, Джина Деджес и Мишел Найт. Полицията открива ленти и вериги, с които са завързвани жените.

На всичко отгоре Ариел има дете от Аманда Бери, което се ражда в къщата с помощта на другите две жени, тъй като никоя не може да напуска имота. Преди да се разбере цялата история съседите на Кастро са го мислили за много тих човек, който никога не напуска къщата си. 

"Понякога чувах музика, но аз никога не видях този човек да излезе навън. Никога не чух да има силен шум. Все едно няма никой в къщата", казва негов съсед.

Друга съседка разказва, че внучката ѝ видяла голо дете да пълзи в задния двор на къщата му. Предполага се, че това е било детето му от Аманда Бери. 

След като разбра цялата история, Google Maps замъгли къщата от Street View, което означава, че не можете да я увеличите, независимо колко усилено сте се опитвали... Но има други начини да заобиколите и да видите. Благодарение на Google Earth и Bing Maps обаче се разкриват подробности. Къщата е разрушена и на нейно място е останала празна поляна.
 

47 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.