При всичките си проблеми и недостатъци Земята все още е красиво място. Помислете за това: цветните залези, топлия океански бриз, кучетата. Да, животът на Земята със сигурност е прекрасен - особено в сравнение с това, което може да бъде на всяка друга съседна планета.

  • Меркурий

Страната, която е обърната към слънцето, е изключително гореща (най-горещо: 800 градуса по Фаренхайт / 427 градуса по Целзий). И обратното - противоположната страна замръзва (минус 290 градуса по Фаренхайт / минус 179 градуса по Целзий в най-студения си вариант). Ако бихте могли да преплетете линията между двете температури и да се въртите между тях, обяснява американският астрофизик и радиоводещ Нийл деГрас Тайсън, тогава просто може би „бихте могли да оцелеете толкова дълго, колкото можете да задържите дъха си“.

Общо време: Около две минути

  • Венера

При 900 градуса по Фаренхайт (482 градуса по Целзий) вече знаете, че е невъзможно. "Между другото, Венера има приблизително същата гравитация като Земята, така че може би бихте могли да се разхождате", казва същият учен, "докато не изгорите".

Общо време: По-малко от една секунда

  • Марс

"Марс е много студен, но въздухът е много тънък", казва експертът Тайсън, "така че интензивността на студа няма да бъде толкова остра, колкото може да се почувства при тази температура на Земята." С някои много, много топли дрехи вероятно бихте могли да се разхождате по Марс, докато можете да задържате дъха си.

Общо време: Около две минути

  • Юпитер

Бидейки газообразна планета, Юпитер би създал уникално неудобен живот. На тази огромна планета „бихте се спуснали завинаги в газообразната атмосфера, докато не бъдете смазани от натиска на пластовите“.

Общо време: По-малко от една секунда

  • Сатурн, Уран и Нептун

Както при Юпитер, вие ще слезете в тези газови гиганти и в крайна сметка ще бъдете смазани от натиска. Не, дори пръстените на Сатурн не биха ви осигурили стабилна повърхност за ходене. Гадост.

Общо време: По-малко от една секунда

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.