Навън времето захладнява и лека полека става ясно, че няма мърдане и зимата идва. И макар още да не ни е покрила снежната пелерина, вече започваме да си припомняме как дъхът ни започва да става видим, устните ни се напукват, краката ни да са ледени, а всичко, за което мислим, е как да се озовем на някое по-топло място.

И макар че мнозина си мислят, че няма много забавни неща, които да правим, докато навън е кучи студ, трябва да си спомним, че в България не е все пак поносимо. В Канада например е толкова студено, че имат дори конкурс за най-добра замръзнала прическа.

Годишният конкурс се провежда в Takhini Hot Pools в Уайтхорс, Юкон, Канада и оценява най-креативните замразени прически.

Обектът има два басейна с различни температури. Водата е богата на калций, магнезий и желязо, но не и на сяра, така че обичайната миризма на развалени яйца около естествени извори отсъства. Обектът работи повече от 100 години и е една от най-популярните туристически атракции на Юкон.

В самия конкурс участниците мерят сили в 5 категории - най-добра мъжка прическа, най-добра женска, най-добра група, най-креативна прическа (спонсорирана от канадската верига ресторанти за бързо хранене Тим Хортънс) и за наградата на публиката (спонсорирана от корейска компания за инстантни спагети). 

Собственик на Takhini Hot Pools до скоро бе Андрю Умбрич. А самата идея за подобно състезание се ражда през 2011 г, когато е проведено за първи път само с около 10 участници. От тогава насам конкурсът печели все по-голяма популярност, като истинският бум настъпва през 2015 г. 

А колкото повече стават участниците, толкова по-голям е и наградният фонд и спонсорите се множат. На миналогодишното издание корейска компания за инстантни спагети също се присъединява, като спонсорира категорията "Избор на публиката" и предоставя предметна награда под формата на спагети за победителя.

В момента в официалната страница конкурса е посочено, че е изворите са затворени, а ново съоръжение за горещи извори, собственост на нова компания с ново име, ще отвори врати през 2021 г. Дали това ще се случи до края на годината, предстои да разберем, а до тогава може да разгледаме участниците и "творенията" им от миналия сезон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.