Домашните любимци са актуална тема в последно време, само че в центъра на вниманието принципно са кучетата. Ето обаче няколко мъркащи красавци, за които целият свят говори във времената на самоизолация – най-известните писани в социалните мрежи. Това са котките от Ермитажа и тези от мемето „Котките на Наташа”, подредени от компанията „Медиалогия”.

Топ котета в режим изолация

Първото място категорично е за музейните котки от най-големия музей в Русия – Ермитаж в Санкт Петербург, които могат да се похвалят с 58 900 споменавания в руските социални мрежи. От управата заснеха клип с животните, за които в момента се грижат служителите на музея. Желаещите обаче могат да си вземат някоя от тях у дома, съобщава агенция ТАСС.

„Сребърният медал” е за мемето "Котките на Наташа", които будят стопанката си Наташа и знаят всичко, включително цените на петрола и курса на рублата. Безспорно това са сред най-популярните мемета в мрежата вече от няколко месеца. За първите 10 дни от април те са били споменавани в 51 300 публикации.

 

Третото място е за писаните от предизвикателството #ИзоИзолация. Участниците пресъздават картини на известни художници в домашния интериор с помощта на подръчни материали. А интересът към тях е точно 22 900 споменавания в мрежата.

Още популярни котета

В подредбата място намери още котката пианист на актьора Антъни Хопкинс, който сподели нейно видео в Instagram и Facebook. А също така повече популярност набра и световноизвестната котка от Ухан, преживяла сама 40 дни в епицентъра на пандемията от коронавируса. Друга котка, на чиято известност завиждат много мераклии за слава, е тази от Якутия, правила компания на стопанката си в опита ѝ да пробяга полумаратон от 21 км в едностайно жилище.

2 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.