Силициевата (или Силиконовата) долина е район в Калифорния, където се намират голям брой компании, свързани с производството и развитието на технологии (компютри, смартфони и др.). Не е изненадващо, че цените на жилищата на това място "летят" много високо.

Но кой е най-скъпият дом в Силиконовата долина?

Става въпрос за имот за 135 милиона долара

 

Луксозното имение, с обща площ от 29,95 хектара, се намира в щата Калифорния, в град Уудсайд. На територията му има цели седем жилищни сгради, три басейна, тенис кортове и овощни градини.

 

Строителството на луксозното имение започва през 1907 г. Тогава предприемачът Мортимър Флейшхакер-старши, основател на Anglo California Bank и Great Western Power Co, започна да изкупува земя наблизо. Мортимър искал да създаде отделен жилищен комплекс за членовете на семейството си.

 

След приключване на ремонтните дейности индивидуалните имоти се превърнали в истински жилищен район с пешеходни зони и еднофамилни къщи. Дълги години имението остава собственост на семейство Флейшхакър и едва през 2021 г. къщата е обявена за продажба.

 

Правнукът на Мортимър, Марк Флейшхакър, казва, че той и близките му трябвало да пуснат къщата за продажба, тъй като въпросът за по-нататъшното наследяване станал твърде сложен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.