Кучето безспорно е определяно като най-добрия приятел на човека и има защо. Доказано е, че присъствието на куче у дома понижава нивото на стрес и носи положителни емоции. Разходките с вашия любимец ви помагат да поддържате форма, освен това te са чудесен начин завържете нови запознанства. Как обаче стоят нещата, ако не понасяте кучешките косми, поради страх от алергична реакция или просто не ви допада идеята те да са навсякъде?

Решението е да изберете специфична порода куче, подходящо за хора с алергии. Те линеят слабо и козина им почти не пада, а именно тя и отделянето на пърхот са причините за неразположения. Ето част от тези вълшебни кученца.

 Френска болонка е чудесен избор, тя изглежда почти като детска играчка.

Кучето е много енергично и игриво, обича да учи нови номера и е много гальовно. Считат се за много здрави животни и живеят около и над 15 години.

Чихуахуа са миниатюрни кученца, интелигентни и много привързващи се.

Добре е да се социализират от малки, иначе рискувате да отглеждате нервно и лаещо животно. Козината линее в минимални количества. Хубаво е зъбите на кучето да се мият, тъй като повечето дребни породи натрупват много зъбен камък.

Ши Тцу са много издръжливи и лесни за отглеждане кучета.

Имат двойна космена покривка.


Когато козината се поддържа дълга, разпръснатите косми не падат на земята или мебелите.
Породата се разбира отлично с други животни и с деца, стига да се отнасят към тях нежно и с внимание.

Мини шнауцер се считат за хипоалергенни и безопасни за хората с алергии.

Те са лаещи кучета и не могат да бъдат в тих режим. Командири са по природа и е важно да установите твърди граници от самото начало.

Йоркшир териер е перфектното куче за малък апартамент

Те са забавни и обичат да се гушкат и могат да се поберат в дамска чанта. Смяната на козината протича незабележимо. При разходки в студено време трябва да обличате кучето. Ако ви харесва идеята да слагате на животното различни блузки и якета, тази порода е за вас.

Китайското голо куче е малко и водещото при него е, че е почти без козина.

Има малки снопчета косми на върха на ушита и на опашката.

Не изисква дълги разходки и е чудесен вариант за малък дом. Трябва да се грижите внимателно за кожата на кучето. Липсата на козина налага използването на слънцезащитен крем, за да се избегне изгаряне. Кучетата от тази порода са много чувствителни не понасят самотата, трудно се адаптират и са склонни към депресия.

Лагото романьол - прекрасни и жизнени, тези кучета се държат еднакво добре в апартамент и в къща с голям двор. Обичат деца и са много привързани към стопаните си.

Козината изисква поддръжка, тъй като е мека и къдрава и често по нея се закачат треви и тръни. Обучават се лесно. Обичат да плуват. Кучетата трябва да бъдат разхождани дълго и често. Ако няма къде да хабят енергията си, стават апатични.

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.