Въпросът за моногамията и полигамията, както и продължителността на връзката, винаги е бил въпрос на дебат. 

Някои двойки прекарват целия си живот заедно, докато други не могат да продължат и един месец. Мислите ли, че връзката ви ще издържи теста на времето?

Според специалист  идеалният период за една двойка е не повече от 5 години. След пет години трябва да сменим партньорите. И това само ще ви е от полза.

Това е заключението, което прави испанският психолог Рафаел Сантандреу в своята книга „Очила на щастието“ (Las gafas de la felicidad). 

Той е специалист, който помага на много хора да преодолеят проблемите със самочувствието и да развият емоционална стабилност. Въпреки че подходът му може да изглежда шокиращ, много хора твърдят, че той им е помогнал да се справят със страховете и ежедневните проблеми.

Според психолога хората не са създадени за моногамия, но когато оставаме с един човек през целия живот, ставаме раздразнителни и нещастни. Експертът счита моногамията за една от най-абсурдните идеи на цивилизацията, която противоречи на нашата природа.

Специалистът твърди, че повечето от нашите сериозни проблеми и недоразумения са свързани с моногамията.

Ревизирайки нашето разбиране за отношенията, можем завинаги да променим живота си. Разбира се, не всеки ще хареса тази идея. Много от нас са твърде свикнали със стандартите, определени от нашите предци и родители.

Много хора започват живот заедно с някого с грешна идея - жадуват за романтична любов. Но в търсене на партньор в живота, често сме разочаровани и губим вяра в истинската любов. 

Това повдига друг въпрос: наистина ли любовта продължава, докато смъртта ни раздели? Или може би всяка любов, която изпитваме през живота ни, ще бъде истинска? Мнозина не могат да отговорят на тези въпроси.

Каталунски психолог смята, че съвременните хора неправилно тълкуват понятието „любов“. Чисто сантименталните чувства противоречат на природата на човека, а свързването "до гроб" е ненормално поведение.

Наблюдавайки своите пациенти в продължение на много години, психологът извежда идеалната формула за щастие. 

Въпреки че това може да изглежда странно, мъжете и жените трябва да сменят редовно партньорите си на всеки пет години, за да се радват на живота. 

Това е абсолютният максимум за съвместно съществуване, смята експертът.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.