Дали затворниците получават редовно храна и каква ли е тя? Може би дневната дажба се състои от сух хляб и съмнително мътна чорба! В американските филми затворниците са много яки и тренират по цял ден! За тези мускули трябва ядене, но какво?

Държавите по света имат различни стандарти, що се отнася до храната на затворниците. На някои места храната е безвкусна и ужасна, каквато е и представата ни за живота зад решетките.

Такъв пример за кофти меню получават затворниците в Етиопия. Те се задоволяват с малки порции с безвкусни овесени ядки. Така стоят нещата и в Индия. За закуска провинените получават купа с ориз. Вечерята е къри с ориз или, отново ориз, но с 1 варено яйце. Понякога е само яйцето.

В другата част на света - храната на японските затворници изглежда доста изискано. Те получават традиционните супи - Рамен или Мисо, както и салата с краставици и репички. За празниците получават гала меню, което включва свинско, приготвено в хрупкаво тесто.

В Англия осъдените са най-гледани и менюто прилича на ресторант от висок клас. Затворниците избират различен топинг  за овесените ядки всеки ден. Получават сандвичи със сладко и чаша мляко, бисквити и чай, както и сандвичи с царевица и риба тон. Вечерята им включва паста със зеленчуци и свинско, а доста често се наслаждават на телешко с краставички, както и на омлет. Калориите се изчисляват много стриктно и солта е в минимални количества.

В Америка нещата се различават в зависимост от щата. Истинска "привилегия" е да си зад решетките в Сан Франциско. Там храната се доставя от специален кетъринг. Част от него са изискани френски сладки.

Норвежките пандизчии трябва да заработват прехраната си. Затворът им осигурява едно хранене на ден, останалото зависи от изкараните джобни. Те разполагат с магазин, в който се предлага почти всичко от стандартните супермаркети.

Най-странното в цялата система е, че ако затворник купува само нездравословната храна, му изпращат диетолог. Той му изнася лекция за вредите от нея. Ако затворникът не знае как да готви, му изпращат доброволец, за да го научи! Много либерален подход!

Също толкова либерални и грижовни са и в Германия. Те приготвят храната зад решетките в няколко категории -обикновена, без свинско, вегетариански ,за диабетици и без ограничения. Определено ги е грижа. Бъркани яйца, овесена каша, мляко, наденички се сервира често за закуска. Обядът на лишените от свобода включва бекон, пържоли, свежи зеленчуци и печени картофи. Изобщо не е лоша, нали?

Обиколката ни приключва в Русия. Там храната е оскъдна и еднообразна. Купа овесена каша и чаша чай през повечето време. Обядът и вечерята са от пилешка или рибна супа. Не е толкова зле, като се има предвид, че всеки е там да излежи присъдата си. Когато нарушиш закона, трябва да бъдеш наказан!

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.