Уинстън Чърчил е британски държавник, известен с дългата си политическа кариера. Той изиграва съществена роля във Втората световна война. Покрай разразилите се анти-расисти протести през последните седмици обаче неговата снимка мистериозно изчезна от Google. Затова от управата на търсачката се заеха да разберат причината за случилото се.

Казус

Проблемът бе забелязан от потребители на търсачката, които веднага сигнализираха в социалните мрежи. Снимката на Чърчил бе изчезнала от списъка на Google с бивши премиери на Обединеното кралство. Представители на Google категорично отрекоха компанията да има нещо общо и обясниха, че и те не са наясно с причината. Много бързо обаче поправиха грешката и сега вече снимката е налична.

„Знаем, че снимка на сър Уинстън Чърчил липсва от търсачката ни. Извиняваме се на нашите потребители, това не е умишлено решение и работим по отстраняването на проблема“, написаха от компанията в социалната мрежа Twitter.

Проблем

Всъщност проблемът не е бил само със снимката на Чърчил. Липсвали още фотосите на бившите първи министри като Харолд Уилсън и Стенли Болдуин.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.