Хората обичат да решават пъзели, те карат мозъка ни да работи и да използва скритите ни възможности.

Ето защо ви предлагаме и вие да се пробвате с поредния ребус, който обиколи много социални мрежи. Някои хора лесно изпълниха задачата, докато други бяха напълно объркани. Става въпрос за снимка, на която има куче, но къде е то?

На пръв поглед това е хубав пейзаж на празен парк с пътека, дървета и пейка. Но кучето се крие в тази снимка и само най-наблюдателните могат да го намерят.

Така че, погледнете внимателно снимката. Колко време ви трябва, за да го откриете?

Кучешки факти

Междувременно докато търсите куче, ние ви предлагаме малка селекция от интересни факти за тези животни.

Кученцата се раждат слепи, глухи и беззъби. Понякога майките не искат кученцата си, ако са родени с цезарово сечение или измити, преди да им ги върнат.

Допирът е първото усещане, което се развива при кучета. Цялото тяло на кучетата, включително лапите, е покрито с чувствителни на допир нервни окончания.

Формата на лицето на кучето може да каже колко дълго то ще живее. Кучетата с остра муцуна, които приличат повече на вълци, обикновено живеят по-дълго. Кучетата като булдог, често имат по-кратък живот.

Повече от 18 мускули движат ушите на кучетата.

Помощ:

Все още не сте решили задачата? Изрязахме снимката, за да ви помогнем. Сега погледнете отново.

Още факти

Кучето може да намери източник на звук за 1/600 от секундата и е способно да чува звуци четири пъти по-далеч отколкото човек може.

Обонянието на кучетата е около 1000 пъти по-добро от това на хората. Докато хората имат 5 милиона клетки, откриващи мирис, кучетата имат повече от 220 милиона. Частта от мозъка, отговорна за обработката на миризмите, е 4 пъти по-голяма при кучетата, отколкото при хората.

Отпечатъкът на носа на кучето е толкова уникален, колкото и пръстовите отпечатъци на хората и може да се използва за намирането им.

Интелигентността на куче е като тази на дете на 2-3 години. Това означава, че разбират около 150-200 думи, включително сигнали и жестове със същото значение като думите.

Кучетата имат три клепача. Третият клепач, наречен „мигаща мембрана“, овлажнява и защитава очите.

Родината на френските пудели не е Франция, а Германия. Името най-вероятно произлиза от немската дума pfudel, която значи „локва“ – една от професиите на пудела била тази на ловец на водни птици. 

Отговор

Ако съвсем сте се отказали да търсите, ето го и кучето:

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook

3 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.