Всички знаем, че понякога красотата изисква жертви и ние често се примиряваме. Пример за това са разкъсаните дънки. Въпреки че през студените месеци буквално замръзваме с тях, ние продължаваме да ги носим. Кои обаче модни тенденции вредят на здравето ни много повече, отколкото подозираме?

 

“ Как може да живееш с висок стандарт, ако не носиш високи токчета?“ Соня Рикел

Да, високите токчета са гениални! Те могат да издължат нашата фигура, да поправят прегърбената стойка и да се вържат с любимата ни дамска чанта. Но също така могат да предизвикат болки във врата, раменете и най-вече в гърба. Те също могат да предизвикат деформиране на стъпалата.

 

По време на своята политическа кариера Маргарет Тачър успява да наложи дамската чанта като символ на властта. Това съвсем не е случайно, защото именно чантата е нейният любим дамски аксесоар.

Знам, че си мислите: "Как може този аксесоар да вреди на здравето?". Ще се изненадате!

Често ние обичаме да трупаме в чантите си множество ненужни предмети. Това не само прегърбва стойката ни, но води и до болки в гърба, а в краен случай може да доведе и до изкривяване.

 

 

 

Стягащото бельо

За никого не е тайна, че стягащото бельо причинява болки в стомаха. Причината е, че храносмилателната система не функционира нормално. Освен това причинява затруднения в дишането, притискане на дебелото черво и стомаха. Звучи ужасно, но въпреки болката, жените го обожават!

Важно е да знаем тези неща, защото колкото и да обичаме модата, нашето здраве трябва да е на първо място!

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.