Сигурно ви се е случвало толкова много да харесате някоя песен, че да си я пускате отново и отново до втръсване. После рязко започвате да не я понасяте. А какво да кажат изпълнителите на тези хитове, на които им се налага в продължение на години да ги изпълняват, защото публиката ги иска?! И дори и да са им изкарали завидни суми, тези мелодии няма как да не са им омръзнали и на тях.

Ето 5 изпълнители, които ненавиждат хитовете си:

Мадона

Започваме с поп кралицата, която свързваме с песните Like a Virgin и Holiday.

„Не съм сигурна, че някога бих изпяла отново Holiday или Like a Virgin. Просто не мога, дори и да ми плаща някой“, казва щурата блондинка в свое интервю за New Yorls Z100 FM радио през 2008 г.

Radiohead

Не е тайна, че британската алтернатив рок банда Radiohead мрази хита си от 1992 г. Creep. Том Йорк публично я нарече преди време „глупава“ и отказва да я включват в техните сетове на живо от години.

Led Zeppelin

Сещате ли се коя е най-известната им песен?! Stairway to Heaven? Да, точно така – любима за мнозина, но не и за изпълнителя Робърт Плант. Признава го пред New York Times през 1988 г.:

„Написах този текст и установих, че песента има някакво значение и послание през 1971 г., но 17 години по-късно, не знам. Просто не е за мен“, обяснява музикантът.

Nirvana

Nirvana е класика, която харесват и днешните млади, а безспорният им топ хит е Smells Like Teen Spirit. Но дори и да я смятаме за емблематична, Кърт Кобейн определено не е мислел така, поне след определен момент.

„Всички са се фокусирали толкова много върху тази песен. Причината да получи голяма популярност е, че хората са я виждали по MTV милиони пъти. Така им се е набила в мозъците… Едва ли, особено в лоша нощ, мога да преживея Smells Like Teen Spirit”, казва Кобейн пред Rolling Stones през 1993 г.

Тина Търнър

Когато музикалната легенда чува за първи път What’s Love Got to Do with It изобщо не ѝ допада. Мениджърът ѝ Роджър Дейвис обаче я убеждава да направи собствена версия, която става тотален хит. Парчето оглавява американския Billboard в продължение на три седмици подред и се превръща в една от определящите кариерата ѝ песни.

4 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.