Често жените не се спират пред нищо, за да достигнат желания външен вид. Защо си мислите, че преди е било различно? В тази класация може да разберете повече за триковете, които са използвали жените в миналото, за да придобият „идеалната“ кожа. Те са повече от налудничеви… някои от тях са дори опасни.

За разлика от 21 век, тенът в миналото не било нещо, с което можеш да се похвалиш. Причината е, че за разлика от аристократите, които не трябвало да работят, по-бедните често изкарвали прехраната си като работили на полето. Така се стига  до извода, че мургавите хора са били от простолюдието . За да подчертаят още повече социалното си положение, аристократите използвали странни трикове за избелване на кожата. Вижте до какви крайности са стигали те, за да успяват да изглеждат бледи.

Woman in History

В Древна Гърция смесвали зехтин и бяло олово. Жените, които използвали подобни козметични процедури, били подложени на смърт от бавно отравяне с олово, което се абсорбира в кожата. Това е и причината гримът на основата на олово да е толкова опасен.

Woman in history

Елена от Троя била толкова красива, че хиляди мъже загинали заради нея. Е, или това, или тя е просто плод на въображението на стар грък. Ако Омир наистина я е измислил, той е обърнал внимание на женските козметични грижи, защото скрито дълбоко в нейната легенда е режим за красота, който наистина работи.
Елена от Троя, според Илиада, се къпала в оцет. Всеки ден нейните придружители приготвяли това, което технически казано е вана, пълна с киселина, а тя просто се потапяла в нея.
Звучи ужасно, но се смята, че тя използвала чист оцет без да го разрежда дори с вода. Оцетът балансира нивата на pH на тялото, което може да има почистващ ефект.

Woman in History

Симонета Веспучи била муза на едни от най-големите художници на Ренесанса. Считана е за първа красавица на флорентинския Ренесанс, а за своята красота получава прозвището Несравнима и Прекрасната Симента. Всички жени искали да приличат на нея.Те започнали да копират нейния режим за красота , атой включва...пиявици.

За да поддържат кожата си бледа, бяла и красива, жените по времето на Веспучи, прикрепяли пиявици към ушите си. Пиявиците източвали кръвта от лицата им, оставяйки ги смъртно бледи.
Онези, които не искали да стигнат толкова далеч, използвали маска за лице. Жените от Ренесанса смесвали галета и яйчен белтък с оцет, а след това го нанасяха обилно върху лицата си. Тайната, за красота, звучи като добра рецепта за пържено пиле!

Woman in History

По времето на кралица Елизабет I, най-популярният кожен продукт било нещо, наречено „венецианска церуза“ - което, просто казано, е смес от олово и оцет. Жените го използвали, за да изглеждат порцеланово бели. Никой не използвал този „трик“ повече от самата кралица Елизабет. Когато била на 29 години, Елизабет се заразила от едра шарка и останала с белези по цялата кожа. Тя била твърде унижена, за да показва белезите си на публично място. Поради това, тя покрила всеки сантиметър от плътта си с токсичната бяла боя. Кралица Елизабет го използва толкова много, че без нея била напълно неузнаваема. 

Woman in History

Последният трик в класацията е безвреден, но това не означава, че е по-малко абсурден! През 17-ти век в Англия , жените не само пудрели лицето и деколтето си, но също така рисували сини вени върху гърдите си, имитирайки полупрозрачна кожа.

44 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.