Във връзка със сложната ситуация около пандемията в повечето страни беше открита гореща телефонна линия, на която хората да получат отговори на въпросите си, свързани с вируса. Както във всичко обаче, питанията не винаги са съвсем адекватни, да не кажем, че някои дори са абсурдни.  Примерите, които ще дадем, не са от нашата родина, а от Франция, но сме сигурни, че и тук има подобни бисери.

Ето някои от най-странните питания на горещия телефон

  • Жена се обадила да пита дали съпругът ѝ може да посети любовницата си през уикенда, без да бъде арестуван.
  • Друг неочакван въпрос: „Непознат погали коня ми. Можем ли и двамата да пострадаме, ако човекът е бил заразен?”
  • Разтревожена жена от Дижон, притеснила се да не загуби любовта: „Искам съвет как да постъпя, за да не разсипя живота си, защото той живее на 25 километра от мен. Може ли да му издадете пропуск?”

Най-честите обаждания

Всъщност голяма част от обажданията били от хора, които просто искали да си побъбрят с някого. Социалната изолация при всеки се отразява по различен начин. Затова и някои хора нарушават забраните, както започна да се случва и у нас. Но ето още един пример от Франция – от провинция Пикардия, северната част на страната. Полицай спрял мъж на 50 км от дома му. На въпроса защо не спазва ограниченията, той казал, че причината била, защото търсел хубаво касуле (традиционно ястие от френската кухня с боб и месо).

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.