Някога питали ли сте се кои са най- необичайните професии в света? В тази класация може да откриете професии, за които дори не сте и подозирали!

Strange jobs

Жив манекен

Ако отчаяно се нуждаете от бързи и добри пари, тази работа е подходяща за вас! Заплатата на човешките манекени е около 100 долара на час. Печалбите са доста високи, тъй като работата е доста взискателна. Задачата е да стоите неподвижно за няколко часа. Тази работа може да се окаже ужасяваща за хората, които се отегчават лесно или за тези, които не обичат да са център на внимание.

Заплащане срещу сън

Това звучи като най-добрата работа в света - да спиш , за да ти плащат. Кой би отказал тази работа? Някои хотели плащат на хората, за да тестват леглата им. След това те трябва да напишат доклад, за да може управителите да узнаят дали услугата, която предлагат на своите гости, е достатъчно добра. Изискванията са доста прости - да владееш писмено езика на държавата, в която се намира хотела и да обичаш да спиш. Обявите за работа за този вид длъжност все още са доста редки и позициите се заемат  бързо. Все пак всеки обича да спи, а когато получава възнаграждение за това, интересът не е изненадващ!

Strange Jobs

Тестване на кучешка храна

Добре, трябва да се признае, че това определено не е най-желаната професия в света.
Е, някои хора наистина правят това, за да може някои производители на кучешка храна да подоброяват продуктите си. Работата е описана като „Технолог на храните“, което е учтив начин да се опише дъвченето на кучешка храна. Някои от компаниите, които наемат такива служите твърдят, че трябва да се хареса на собственика, както и на домашния любимец.

Strange Jobs

Тестване на водни пързалки

Ако обичате парещото слънце и басейните, то тогава тази професия е идеална за вас!

Себастиен Смит тества водните пързалки на First Choice.  Не е изненадващ фактът, че е имало повече от 2000 кандидати за работата. Позицията не се смята за добре платена, но за България  £ 20 000 годишно не звучат никак зле. Освен това, работникът има право да се радва на постоянна почивка, докато тества своя адреналин на водните пързалки от Турция до Барбадос.

Strange Jobs

Помирисване на подмишници

За тази работа е нужно добро обоняние. Хората, които я работят, тябва да помирисват подмишници за производителите на дезодоранти, за да гарантират качеството на продукта. Как става проверка на качеството? Те прекарват дните си в гореща стая или на открито, понякога подушвайки до 60 мишници на час. Тяхната цел е да определят колко е ефективен дезодорантът. Те пишат доклади и помагат на света да мирише по-добре.

45 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.