Времето понякога е странно, днес - жега, утре - студ и дъжд. И все пак можете ли да си представите от небето да започнат да валят жаби, риби и дори пари?! Последното вероятно даже се надявате да се случи. Е, еми да знаете, че някои хора по света са го виждали на живо.

Ето някои от най-странните неща, които са валяли от небето:

Риби

Да видиш как валят риби от небето със сигурност е странна гледка, но в никакъв случай не е необичайна. В крайбрежните зони, когато вали дъжд могат да се създат водни циклони, подобни на торнадо, които изсмукват рибите и морските животни от езерата и басейните и те започват да "валят".  Случвало се е на много места от Шри Ланка до Мексико и местните дори се наслаждават на този "рибен дъжд". 

Игуани

Във Флорида през 2018 г. брутален циклон довел до необичаен страничен ефект - дъжд от игуани. 

Пари

Няколко пъти в историята са валяли пари и дори не толкова отдавна. През 2015 г. еквивалента на стотици хиляди левове в арабски дирхами са валяли над Кувейт. Полицията не успяла да открие нищо за случая и не станало ясно от къде са паднали парите. През 2018 г. в Сърбия самолет, превозващ злато и диаманти, изсипал част от превоза си около летището. 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.